Al CAT minimitzem riscos dotant-nos de tecnologia que permet controlar i millorar la qualitat de l’aigua, però també assegurant una gestió eficient de la xarxa hidràulica amb visió de conjunt. Tot plegat fa possible no només garantir la potabilitat de l’aigua, sinó que el cost del servei sigui assumible pels consorciats i consolidar la missió del CAT a llarg termini.
Però tant important és la vigilància davant d’episodis de risc, com la pròpia capacitat reactiva del CAT per evitar prejudicis als consorciats i no interrompre l’abastament d’aigua. En aquest sentit, si una incidència obligués a interrompre la captació d’aigua dels canals, o fos necessari fer intervencions de gran abast en un dels ramals principals, el sistema compta amb suficient volum de regulació a través de dipòsits d’aigua de reserva per seguir cobrint la demanda durant l’interval hores d’afecció.
El CAT disposa actualment de 580.000 m3 d’aigua en dipòsits reguladors propis i té previst ampliar aquesta capacitat. L’objectiu principal és garantir el subministrament amb recursos propis fins a dos dies sencers a l’hivern i almenys 24 hores a l’estiu, quan la demanda dels consorciats és més gran.