Al Consorci d’Aigües de Tarragona portem a l’ADN la cultura de l’eficiència. Des del propi revestiment dels canals de l’Ebre, que als anys vuitanta i noranta, principalment, va permetre recuperar part del cabal que no s’aprofitava i captar aigua sense perjudicar els regants ni el delta de l’Ebre, el CAT ha integrat el principi de la sostenibilitat en totes les àrees d’activitat. Som conscients que formem part d’un entorn natural de gran riquesa però de fràgil equilibri, i que l’aigua no només no és una font inesgotable, sinó que s’ha de protegir. L’objectiu és que l’impacte social, econòmic i mediambiental sigui positiu en tots els casos.
Al CAT hem assumit el compromís amb la sostenibilitat i l’apliquem a tots els aspectes de gestió, de forma que alineem diferents objectius empresarials i mediambientals. Un exemple d’englobar diferents necessitats és la implantació de l’innovador Sistema Automàtic d’Operació i Optimització Energètica (SAOOEC), que permet gestionar de forma intel·ligent la xarxa hidràulica i optimitzar costos. Gràcies a aquest sistema, que optimitza la gestió de la tarifa elèctrica horària amb els recursos hidràulics disponibles sota la premissa de donar el servei requerit a cada consorciat, al CAT hem aconseguit estalviar fins un 15% anual dels costos energètics. Ha estat un projecte cabdal perquè l’energia representa una tercera part dels costos d’explotació.
La sostenibilitat, però, és una responsabilitat de tots. Per això, fem tot el possible per traslladar el nostre compromís als nostres consorciats amb bones pràctiques d’eficiència, i en general, al conjunt de la societat, impulsant campanyes de sensibilització específiques i visites guiades a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla.