-
Ajuntaments i indústries consorciades escullen l’alcaldessa de Reus i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona com a representants al Consell d’Administració
-
L’Assemblea General aprova per unanimitat sol·licitar una subvenció per a la millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua a través de la segona convocatòria del PERTE
Els 69 municipis i les 26 indústries consorciades que formen part del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) han escollit aquest dimarts al matí qui serà el seu respectiu segon representant al Consell d’Administració de l’ens.
Fruit de la consulta, els representants dels diferents consistoris han avalat la candidatura de Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, amb un 76% dels vots, davant del 24% assolit per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura. Per la seva banda, el sector de la indústria ha elegit per unanimitat Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.
El procés d’elecció dels nous consellers s’ha dut a terme fruit de la renovació de càrrecs electes sorgits dels darrers comicis municipals i la modificació del Reglament del Consell d’Administració, en què s’estableix el sistema de votació com a prioritari.
Per al president del CAT, Joan Alginet, aquest exercici “ha de servir per democratitzar la representació dels consorciats en els diferents òrgans de govern del CAT i impulsar un canvi en el model de governança”. El president detalla que “és fonamental que el nostre Consell compti amb una representació plural i acurada de la realitat de tot el nostre territori”.
Aquest dimarts al migdia també s’ha celebrat, a les oficines centrals del Consorci a Constantí, una Assemblea General extraordinària en què s’ha aprovat sol·licitar una subvenció per a la millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua. El projecte, elaborat pel CAT, conté una trentena d’actuacions pressupostades en poc més de 23 milions d’euros. D’aquest import, 18,5 milions són subvencionables, dels quals es podria rebre un ajut de 9,5 milions d’euros provinent de la segona convocatòria del Proyecto Estratégico para la Recuperación y Transformación Económica (PERTE) de Digitalización del Ciclo del Agua.