Albert Leiva, artista urbà de 26 anys resident a Tarragona, ha estat l’encarregat de dur a terme el projecte de decoració d’una petita edificació de maniobra que té el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en un promontori de la T-11, a prop de la seu corporativa, que és visible des de diversos punts i que reiteradament es veia afectada per pintades vandàliques.
El CAT va fer aquest encàrrec a l’Albert, creatiu en l’àmbit del graffiti, que ha col•laborat amb artistes de tota la península i de l’estranger. És autodidacte i compta amb més de 10 anys d’experiència en el graffiti i la il•lustració, la qual cosa –tot i no tenir formació reglada en aquestes disciplines– li ha permès assolir un lloc de reconeixement d’autor en aquest àmbit artístic.
En la pintura de la caseta ha buscat integrar les imatges més representatives i emblemàtiques del CAT i de Tarragona, com explica l’Albert: “les aixetes i canonades fan referència a l’activitat pròpia del Consorci, subministrant aigua potable a tota la província; amb l’aqüeducte fem referència a la figura històrica romana del Pont del Diable, una imatge ideal per unir el caràcter històric de Tarragona amb el servei actual de distribució que efectua el CAT”.
Durant aquests 10 anys d’experiència s’ha dedicat a compaginar obres pròpies i fer treballs de decoració per a establiments, tant en ambients interiors com exteriors, a més de dissenys per a imatge corporativa.
Arrel del que ha representat aquest grafisme, el CAT es planteja actuar en altres llocs on, per la seva ubicació, vistositat i per l’estat de com es troben certes instal•lacions amb pintades no desitjables, es pugui reconduir l’aspecte que aquests indrets ofereix a la ciutadania.